Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή: 07:00 - 21:00
Σαββάτο: 08:00 - 14:00

Αιμοληψίες
Δευτέρα-Παρασκευή: 07:00 - 11:00
Σαββάτο: 08:00 - 11:00
 

Αιμοληψίες κατ' οίκον κατόπιν συνεννοήσεως

Esyd

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

Έλεγχος προστάτου

Προστάτης

Τα συμπτώματα αυτά γίνονται ολοένα πιο έντονα με την πάροδο της ηλικίας.

Στους περισσότερους άνδρες δημιουργείται μια έντονη ανάγκη για συχνή ούρηση, κάτι που διακόπτει τον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης περιορίζονται οι καθημερινές δραστηριότητες των ανδρών που υποφέρουν από την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη εξαιτίας της ανάγκης να βρίσκονται κοντά σε τουαλέτα. Η ούρηση διακόπτεται συχνά, ενώ παρατηρείται επίσης και δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, εξασθένηση στη ροή των ούρων και αίσθημα μη ολοκληρωμένης κένωσης της κύστης.

Τι είναι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη;

Η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη είναι μια ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση του προστατικού αδένα που προσβάλλει περισσότερους από τους μισούς άνδρες άνω των 60 ετών.

Τι είναι ο προστάτης;

Ο προστάτης είναι ένας αδένας σε μέγεθος καρυδιού. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα.(Η ουρήθρα είναι ένας σωλήνας διαμέσου της οποίας αποβάλλονται τα ούρα από την ουροδόχο κύστη έξω από το σώμα).

Η καλοήθης υπερπλασία σχετίζεται με τον καρκίνο του προστάτη;

Η Καλοήθης Υπερπλασία και ο καρκίνος του προστάτη είναι δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Η Καλοήθης Υπερπλασία δεν είναι καρκίνς και δεν οδηγεί σε καρκίνο. Όμως ένας άνδρας είναι δυνατόν να έχει υπερπλασία και καρκίνο του προστάτη ταυτόχρονα. Οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τον καρκίνο του προστάτη, δεν είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της Υπερπλασίας.

Προστάτης

Πως γίνεται η διάγνωση της υπερπλασίας του προστάτη;

Προκειμένου ο γιατρός σας να αξιλογήσει το ουρολογικό σας πρόβλημα, χρειάζεται κάποιες βασικές πληροφορίες.

 • ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΗΘΗ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
 • ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
 • ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
 • ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ

Χρειάζεται να κάνω άλλες εξετάσεις;

Ο γιατρός σας ενδέχεται να σας ζητήσει να κάνετε κάποιες επιπλέον εξετάσεις, σε περίπτωση που θέλει να διερευνήσει περαιτέρω την ένταση των συμπτωμάτων σας. Οι επιπλέον εξετάσεις διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Ο γιατρός θα προτείνει αυτά που χρειάζονται για την κάθε περίπτωση.

 • ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ
 • ΕΛΕΓΧΟΣ PSA
 • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ
 • ΚΥΣΤΕΟΜΕΤΡΗΣΗ

Είναι η κατάλληλη θεραπείας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά μου;

Ο γιατρός θα συζητήσει μαζί σας τα υπέρ και τα κατά της κάθε θεραπείας. Εσείς θα πρέπει ελεύθερα να διατυπώσετε τις όποιες απορίες σας, έτσι ώστε από κοινού με το γιατρό σας να αποφασίσετε τη θεραπεία που θα ακολουθήσετε. Εάν τα συμπτώματα σας δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά ούτε είναι πιθανό να επιδεινωθούν σύντομα, ίσως δεν υπάρχει ανάγκη θεραπείας. Παρόλα αυτά θα πρέπει να παρακολουθείστε από το γιατρό σας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

 • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
 • ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
 • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ